21.04 Vahur Puik Fotomuuseumis: loeng ettekanne dokumentaalfotodest Eesti muuseumide kogudes

 

ajapaik.ee

21. aprillil kell 18.00 esineb Fotomuuseumi saalis Vahur Puik loeng-ettekandega oma lemmik-dokumentaalfotodest Eesti muuseumide fotokogudes.

 

Miks on oluline koguda piltide kohta lisainfot, miks on vanad fotod lummavad? Mis juhtub, kui vaadata pilte seeriate ja kollektsioonide kaupa, neid kategoriseerida ja korrastada? Mis rolli mängib digitaalne talgutöö ehk ühisloome ja mida suudab korda saata masinnägemine? Nende ja teiste nii fotode dokumentaalsuse kui ka esteetikaga seotud küsimuste üle arutab Vahur Puik oma isiklikke lemmikuid sirvides.

Vahur Puik on fotograafina leiba teeninud ööklubis ja filmivõtetel, lisaks vähemal määral pildistanud arhitektuuri ja muud, aga siis sattus tööle Eesti Rahva Muuseumisse ja langes ajalooliste fotokogude lõksu. Asutas koos teiste fotokogudes töötavate kolleegidega 2010. aastal MTÜ Eesti Fotopärand ja lõi 2011. aastal häkatonil Ajapaiga ühisloomeplatvormi, mille eesmärk on koguda ajaloolistele piltidele lisaandmeid ja ülepildistusi ehk refotosid. 2022. aasta kevadeks on Ajapaigas üle poole miljoni ajaloolise pildi, millest suurema osa on Vahur ka isiklikult läbi vaadanud ning selle käigus märkinud enda lemmikute hulka üle 25 000 pildi.

Sündmus kuulub Fotomuuseumi dokumentaalfoto teema-aasta programmi, mida toetab Kultuurkapital.

Lisainfo: Tanel Verk   tel +372 56491953

Sissepääs muuseumipiletiga.