Avame ukse putukamaitsete maailma! 29.05 kell 12.00

Kas Sina tead, kui palju erinevaid putukaliike on olemas? Kui mitut neist võib süüa ja kui paljud inimesed neid söövad? Kas sa tead kuidas maitseb üks putukas?

Laupäeval, 29.05 kell 12.00 avame Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis (Komandandi tee 2), näitusel „Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos“ ukse putukamaitsete maailma! Erlend Sild ja Marge Kõllamägi Eesti Putukatööstuse liidust räägivad miks on mõistlik liita oma menüüsse putukad.  Lisaks uurime meie pisikeste lemmikute, kilkide hingeelu lähemalt – kuidas neid kasvatatakse ja mismoodi valmib kilgijahu. Ettekandest ei puudu vahvad meenutused varasematest käimistest ning infokillud laiast maailmast.

Aga nagu öeldakse – üks amps ütleb rohkem kui 1000 sõna, seega ei puudu ettekandest ka praktiline osa – degusteerime putukatest valimistatud toitu.

Maitsmisele tulevad röstitud kilgid, kasulikud hommikukrõbinad kilgijahuga, kilgileivad ning batoonid.

Pärast putukatoidu degusteerimist, kell 13.00  on võimalik giidi saatel teha tutvust näitusega „Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos“.

Osalemine muuseumipiletiga, palume eelnevalt registreeruda siin