FOTOMUUSEUMI PORTREEAASTA PEREPÄEV 31.10.2020!

31. oktoobril 2020 kl 11.00 – 17.00 toimub Fotomuuseumi portreeaasta perepäev. Osalejaid kostitatakse fotograafia analoogmeetodeid ja eritehnikaid tutvustavate töötubadega ning võimalusega lasta endast või perest jäädvustada märgkolloodiummenetlusel portree. Plaatkaameraga tulevad taas kohale meie sõbrad Tartust galeriist Ag47. Perepäeval osalemine muuseumipiletiga.

PEREPÄEVA KAVA:

11.00 – 14.30 stencil-portree kursus von Bombiga. Kuni 10 inimesele. Hind 30 €
Eelregistreerimine nädal aega varem: https://forms.gle/3pm3kYnD2DTufimz9
11.00 – 17.00 Ag47 portreepildistamised. Hind 30 € (maksmine sularahas)
Eelregistreerimine sessioonile: https://forms.gle/6YjCpSm95VcdHQGXA– 1 sessioon kestab 20 minutit!
12.00 – 13.00 vanemkoguhoidja Tanel Verk`i kuraatorituur “Eesti fotograafia algusaegadest ja esimestest fototehnoloogiatest”
14.00 – 15.30 pinhole töötuba – juhendab Anneli Jalava

Pinhole pildistamine ehk kuidas pilt tõesti purki saada? Kas kohvipurgiga saab pildistada?

Saab ikka. Kõige lihtsamalt öeldes on pinhole näol tegu pildistamisega ilma objektiivita, mida asendab nõelaotsa suurune auk. Ülesehituselt on nõelaaugukaamera pime ruum auguga seinas ning neid on läbi aegade valmistatud väga erinevatest asjadest – pappkarpidest tikutopside ja plekkpurkideni välja. Kui valgus pääseb läbi nõelaaugu “kaamerasse”, moodustub pehmete joontega maaliline kujutis, mis tuleneb pikast säritusest ja ava iseloomust. Kuidas vastavalt valgusõpetuse seadusele tekkiv pilt jäädvustada, saab pinhole töötoas eksperimenteerida plekist kohvipurgiga ja pimiku maagiat katsetades valgustundlikul fotopaberil ise kujutise valmis võluda.

3 tunniga tänavakunstnikuks! Stencil töötuba, juhendab von Bomb!

Sageli fotograafilist baasi kasutav stencilart ehk šabloonikunst on Eestis veel suhteliselt tundmatu sõnavõtmismoodus. Tegu on tänavakunsti žanriga, mis on küll grafiti sugulane, kuid mille käsitöövõtted on erinevad. Stencil-tehnika kasutamine portreefoto edasiarendusena annab võimaluse luua sellele žanrile uusi alltekste ja sotsiaalset mõõdet. Portreefotot ja stencil-kunsti ühendav töötuba võtab aluseks osalejate autoportreed. Valminud kunsttükid saavad töötoas osalejad kohe koju kaasa võtta.
Juhendab tänavakunstnik von Bomb, kes on ka Baltimaade suurima seinamaalingu Ülemiste City vihmavarjutüdruku autor.
Täpsemalt uuri siit: http://vonbomb.blogspot.com/p/opitoad.html

Eelregistreerimine nädal aega varem: https://forms.gle/3pm3kYnD2DTufimz9

  • Von Bomb

Ajastutruu fotosessioon! Ajaloohõnguline märgkolloodiummenetlus!

Ag47 piltnikud Jüri ja Käty Tarkpea fotografeerivad soovijaid plaatkaameraga, luues ajaloohõngulise portree ja kasutades selle valmistamiseks märgkolloodiummenetlust.
Täpsemalt uuri siit: https://ag47.ee/ateljee/

Eelregistreerimine sessioonile: https://forms.gle/6YjCpSm95VcdHQGXA– 1 sessioon kestab 20 minutit!