Olde Hansa ja Kiek in de Köki jõuluaja naudiskelutuur seltskondadele: “Loomad keskaegsel pidulaual”.

Olde Hansa ja Kiek in de Köki jõuluaja naudiskelutuur seltskondadele: “Loomad keskaegsel pidulaual”. Vaigista uudishimu ja anna järgi maitsvatele kiusatustele!

Olde Hansa ja Kiek in de Köki kindlustustemuuseum kutsuvad jõulukuul kõiki meeleolukat aega veetma ajaloolisse linnaruumi. Kõigepealt vaatame Kiek in de Kökis värskelt avatud näitusel “Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe” vanasti Tallinnas peetud loomade elu ja tegemisi nii argielus. Keda ja mida söödi keskaegsel pidulaual? Miks oli laual kullatud paabulind? Millised nõud oli rikka ja millised vaese mehe laual? Näitusel saab keskaegset tänavat ületada, sigu aeda ajada, vaala paitada ja (igaks juhuks puuris olles) endast kasvõi elevant välja lasta. 

Kui vaim on uut infot täis, on aeg on toiduelamusteks tõelist pidusööki pakub Olde Hansa. Menüüsse kuuluvad eelroana pomerantsikeelesült mädarõikahapukoorega, ahjus küpsetatud ürdi-kadakajuust, Liivimaa krahvi hapukurgid, Londoni kaupmeeste safranipikels, Eriti Õnnistatud Oliivipuu viljad, vürtsikaupmehe marjamoos, ürdi-pähklisai ja pekileib koos Lossi toorjuustuga, peatoitude hulgas aga grillitud värske lõhe pähklikastmes, suurkaupmees von Hueki mahedamaitseline metsloomasmoor, pearoogade kõrvale pähkli-odramuhedik, hautatud suitsuhapukapsad, ristirüütlite läätsemuhedik, ingverikaalikad. Menüüs ei puudu ka midagi magusasõpradele keele viib alla köögimeister Rickardi rammus panni kook safranipudinguga. 

Hind on gruppidele 38€ täispilet/inimene ja 35€ sooduspilet/inimene.
Grupi suurus 5-30 inimest.

Eripaketti saab tellida alates näituse avamisest 26. novembril 2020.

 

INFO ja broneerimine:
(+372)6446 686,
kok@linnamuuseum.ee