Kokandusürituste sari “Kalamaja maitsed” 21. märts

“Soojad ja särtsakad salatid ning mõnusad möginad” Biankaga

Valmistamisele tulevad erinevad salatid, külmad ja soojad, ja leiva-saia määrded. Salatid ja möginad on toidud, mis valmivad kiiresti, millega annab vastavalt eelistustele mängida ja mis näevad laual lahedad ja värvilised välja. Neid saab süüa nii värskete juurviljade-köögiviljadega, leiva peale lisada või täitsa niisama pintslisse pista! Kui külalised tulekul, siis kattub Bianka laud tihti just sarnaste salatiliste ja möginalistega.

Bianka töötab Telliskivi Loomelinnakus, kus ta kureerib näitusi ja korraldab kunstifestivali nimega “Ma ei saa aru”. Bianka on suur Kalamaja fänn ja koostas 2018. aastal asumile pühendatud raamatu “Õhus on Kalamaja”, mille raames ilmus ka retseptiraamat “Kalamaja maitsed”. Bianka pere on jaganud oma lemmik retsepte ka “Kahvliahvi kokaraamatus”. Kuna viimasel ajal kulub suur osa vaba aega kunstile ja mitte enam nii väga kokkamisele, tulevad ka Kalamaja maitsete õhtul tegemisele just lihtsad ja kiiresti valmivad road.

„Kalamaja maitsed“ on Kalamaja muuseumiköögis toimuvad kohtumised, kus huvilised valmistavad Kalamaja praeguste ja kunagiste elanike juhendamisel aegumatute retseptide järgi maitsvaid roogi. Oma kätetööl lastakse üheskoos hea maitsta, lisaks saab kaasa kõikide valminud toitude retseptid.

NB! Osaliste arv üritustele on piiratud.

Piletid (12€) saab osta Fientast!

Järgmised “Kalamaja maitsete” kokandusõhtud toimuvad veel 8.04.

 

 

Hooaeg sügis 2022-kevad 2023 oli väga meeleolukas ja suur tänu kõikidele juhendajatele ja osalejatele!

Oktoobris tegime õunatoite koos Maru Metspaluga, novembris valmistasime ajatut külmlauda põliste Kalamaja prouade Anneliis Tõldsepa ja Aita Rauaga, detsembris küpsetasime Jelena Rootamm-Valteriga piparkooke, jaanuaris tuli Pelgulinnast külla Daniel Teichmann, kellega koos valmisid maitsvad õllega kergitatud leivad, sõbrakuul küpsetasime Merike Ojamaaga roosasid piparmündipräänikuid, teatrikuul sai Teoteatri Kristiine Truuga kõht kolme erinevat suppi täis, aprillis tegime Salme Teatri eestvedaja Kristjan Arunurmega muuhulgas juustust ürdi-vürtsiputru ja mune Birminghami moodi ning mais käisid Mehhiko vanaemade tarkusi jagamas Kalamaja mehhiklased Secret Mexican Society’st.