25. märtsil Teemapäev „NAISED VABAMÜÜRLUSES“ näitusel „Nähtamatu valgus“

Laupäeval, 25. märtsil kell 13–15 toimub Lühikese jala väravatornis teemapäev näitusel „Nähtamatu valgus“, kus räägitakse naiste rollist ja osalemisest vabamüürluses. 

Näitus „Nähtamatu valgus. Vabamüürlus Tallinnas kahe ilmasõja vahel“ Kiek in de Köki kindlustustemuuseumi Lühikese jala väravatornis pakub sissevaadet 1920.–1930. aastate tallinlaste spirituaalsete otsingute varjatud maailma.

27. mail 1927 pühitseti Tallinnas esimene eestikeelne vabamüürlaste loož “Kalevipoeg”, mis ühendas võrdsetel alustel mehi ja naisi. Kolme Tallinnas asutatud looži koondus nii eesti kui vene rahvusest haritlasi, kes olid haaratud kõrgetest ligimesearmastuse ja igavese tõe otsingute ideedest ning pühendunud okultsete ja filosoofiliste süsteemide uurimisele. Teemapäeval räägitakse tuntud naistest, kes olid Eestis aktiivselt tegevad esoteerika ja okultismi alal 1920.–1930. aastail, ning naiste rollist meestekeskseks peetud vabamüürluses.

Teemapäev toimub Lühikese jala väravatornis (sissepääs Neitsitorni kaudu, aadressil Lühike jalg 9A), kõnelevad näituse kuraatorid Meelis Piller ja Toomas Abiline.

Algus 25. märtsil kell 13.00
Osalemine muuseumi sooduspiletiga, 5 €. Pilet osta SIIN

Lisainfo:

Loe lähemalt kuni 10. maini avatud näitusest „Nähtamatu valgus“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: vaade näitusele.